Webapplicatie Monitoring

Yellow line

In 2012 liet de bekende webshop Amazon een onderzoek uitvoeren naar het gevolg van downtime op hun webshop. Hieruit kwam de toch schokkende conclusie dat een vertraging van slechts 1 seconde zou kunnen leiden tot een daling van 1,6 miljoen in sales per jaar. En zelfs voor Amazon is dat een bedrag waardoor ze net wat meer aandacht gingen besteden aan de monitoring van hun webapplicaties. Sinds 2012 is er veel veranderd en zien we dat veel meer webapplicaties richting een Cloud omgeving verhuizen. Een logisch gevolg van technologische ontwikkelingen maar zeker niet zonder gevolgen. De webapplicatie monitoring dienst van Rootsec zorg er echter voor dat ook in de Cloud uw webapplicaties beveiligd zijn tegen elke bekende dreiging aan de hand van een PVC (Private Virtual Cloud).

Hoe voert Rootsec Webapplicatie Monitoring uit?

Yellow line

Op het internet zoals we dat vandaag de dag kennen staan uw applicaties onder constante dreiging van aanvallen. De frequentie van deze aanvallen groeit en daarmee ook het succesratio hiervan. Dit komt, onder andere, omdat aanvallers steeds meer middelen, kennis en tijd hebben om een aanval tot een succes te maken. En ondanks dat de meeste organisaties maatregelen treffen om zich hiertegen te beschermen is het toch vaak dweilen met de kraan open.

Elke dag worden er weer nieuwe kwetsbaarheden bekend en doen kwaadwillende er alles aan om dit te exploiteren. Het is nagenoeg onmogelijk om dit handmatig allemaal bij te houden en up-to-date te houden. Maar dit hoeft ook niet. Met onze oplossing voor webapplicatie monitoring zorgen we er niet enkel voor dat uw applicatie op de Cloud beschermd is tegen een groot scala aan dreigingen, we zorgen er ook voor dat hackers niet eens een poging willen wagen.

Maak kennis met Reblaze

Rootsec is een partner van Reblaze en samen brengen wij deze PVC oplossing naar de Nederlandse markt. Op het moment dat u kiest voor Reblaze, neemt Rootsec de leiding over. Wij zorgen voor de juiste installatie / configuratie en zullen vervolgens 24/7 alles monitoren. Moet er actie worden ondernomen aan uw kant? Dan krijgt u hier direct melding van via ons eigen platform Rootdash. Dit platform is expliciet ontworpen hiervoor en het stelt u in staat om snel te zien wat er moet gebeuren en hoe dit gedaan dient te worden. En heeft u vragen? Dan staat u op het platform in direct contact met een Security Specialist van Rootsec. U hoeft dus zelf in de meeste gevallen niets te doen. Wij zorgen ervoor dat uw webbeveiliging altijd up-to-date is en daarmee altijd effectief.

Next-gen bescherming voor de clouds die u al vertrouwt

Yellow line
Google Cloud
Google Cloud (GCP Portal)
Azure
Azure Portal
Amazon Web Services
AWS Portal

Nieuwe dreigingen vereisen betere oplossingen

Yellow line

Een groot probleem waar eigenaren van webapplicaties, zoals websites, dagelijks mee te maken hebben is het feit dat bezoekers maar ook aanvallers vrije toegang hebben tot deze platformen. Daarmee zet je de deur eigenlijk al op een flinke kier voor een kwaadwillende partij. Deze hoeft nu enkel nog een flinke schop te geven, in de vorm van bijvoorbeeld een DDoS aanval, en de deur staat wagenwijd open. De oplossing? Uw webapplicatie te plaatsen in een Private Virtual Cloud (PVC). Dit isoleert als het ware uw webapplicaties en maakt deze enkel toegankelijk voor legitieme gebruikers. Aanvallen zoals DDoS, SQL injections, sessie-hijacking etc worden proactief tegengehouden, en dat zonder dat de deur op een kier staat.

Een Private Virtual Cloud is vergelijkbaar met een tafel die u gereserveerd heeft in een druk restaurant. Hierbij is het drukke restaurant vol met mensen die u niet kent de publiek toegankelijke Cloud (public Cloud) en is de door u gereserveerde tafel de privé Cloud (PVC). Ondanks dat het restaurant afgeladen vol is, hebben enkel de mensen die de tafel gereserveerd hebben toegang om hier te gaan zitten. Cloud als AWS, Google Cloud Platform en Azure zijn in deze metafoor het restaurant en onze VPC-oplossing de tafel. Op deze manier weet u zeker dat uw diner niet verstoord wordt door mensen met een kwade dronk of die gratis met u willen mee eten.

Uw eigen Private Virtual Cloud

Yellow line

Wanneer u een webapplicatie in de Cloud heeft staan is deze zeer toegankelijk voor het grote publiek. Dit klinkt wellicht aantrekkelijk maar het brengt ook veel gevaren met zich mee. Door uw webapplicatie in een PVC te plaatsen is deze nog steeds net zo toegankelijk maar dan voor het juiste publiek. Hiermee beschermt u niet enkel uw bezoekers maar ook uzelf.

Met Rootsec haalt u een partner in huis die veel ervaring heeft met het monitoren van webapplicatie. Op het moment dat wij uw applicatie in een PVC plaatsen profiteert u namelijk ook meteen van 24/7 monitoring. Wij krijgen contact data doorgestuurd van uw PVC en zien zo in real-time wat er zich afspeelt. Op het moment dat wij reden zien om te handelen wordt u hiervan meteen op de hoogte gesteld door onze IT-security experts. Wilt u weten wat een PVC voor uw organisatie kan beteken? Neem dan contact op en we laten het u graag zien.