Tenable.io

Yellow line

Tenable en Rootsec slaan de handen ineen

Wanneer u Tenable in Google Translate zet en dit vertaalt naar het Nederlands dan staat er houdbaar. En deze naam is niet zonder reden gekozen. Wereldwijd zijn er meer dan 24.000 organisaties die hun vertrouwen in Tenable steken. Tenable, voortgekomen uit hetzelfde brein als Nessus, werd vanaf de grond opgebouwd om zo kwetsbaarheden diepgaand te begrijpen. Deze kennis en expertise hebben uiteindelijk geleid tot het ontstaan van tenable.io. ’s Werelds eerste platform dat live zichtbaarheid geeft aan elk actief element op elk computerplatform en daarmee de houdbaarheid sterk vergroot. En dankzij Rootsec kunt u nu ook profiteren van Tenable in Nederland.

Rootsec introduceert Tenable in Nederland

Yellow line

Het cyber exposure-platform van Tenable biedt een ongekend brede zichtbaarheid en diepgaande analyse om zo het volledige moderne aanvalsgebied te kunnen beveiligen. Dit is ongeacht het type van de omgeving. Dus ongeacht of het nou om een Cloud, IOT of een meer traditionele IT-omgeving gaat. Tenable ontdekt en beoordeelt automatisch de omgeving op misconfiguraties, kwetsbaarheden en andere cyberbeveiligingsproblemen.

Dit stelt beveiligingsteams, zoals het team van Rootsec, in staat om duidelijke prioriteiten te stellen. Dankzij de uitgebreide mogelijkheden van Tenable en de kennis van Rootsec krijgen klanten een duidelijk stappenplan. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de kwetsbaarheden met het hoogste risico. Tenable geeft antwoord op de vragen die u altijd al wilde stellen maar niet wist bij wie u hiervoor terecht kon.

Neem de juiste stappen en stel correcte prioriteiten

Yellow line

De eerste stap binnen Vulnerability Management is het volledig inventariseren van alle hardware- en softwareassets in al uw computeromgevingen, inclusief IT, mobiel, cloud en operationele technologie. U moet alle activa in uw aanvalsoppervlak identificeren voordat u deze adequaat kunt beschermen. Dankzij Tenable in Nederland is het mogelijk om alle gevonden activa te groeperen per bedrijfssysteem om zo kritieke activa te identificeren. Tevens is het ook mogelijk om items te groeperen op type, geografie en andere criteria gedefinieerd door de gebruiker.

Het is belangrijk om de kwetsbaarheden in de context van bedrijrisico’s te begrijpen en om deze gegevens te gebruiken om prioriteit te geven aan uw team. Dankzij de risicogebaseerde benadering van deze Vulnerability Management kan het verantwoordelijke team zich concentreren op de kwetsbaarheden die er het meest toe doen. Zo worden de echte bedrijfsrisico’s meteen aangepakt en gaat er geen kostbare tijd verloren. Door de volledige context van elk beveiligingslek te begrijpen, inclusief de kritieke gradatie van de betreffende activa en een beoordeling van de huidige en waarschijnlijke toekomstige activiteiten van aanvallers, kunt u doortastende maatregelen nemen om het grootste bedrijfsrisico met de minste inspanning te verminderen.

Tenable.io

Rootsec als uw Managed Security Provider

Yellow line

Het maximale uit Tenable halen vergt kennis en tijd. De experts van Rootsec zijn getraind in het gebruik van Tenable en passen dit zonder enig probleem aan de wensen van de klant aan. Dit betekent dat u niet enkel het maximale uit Tenable haalt maar ook de expertise en ervaring van Rootsec in huis haalt. Als MSP houdt Rootsec uw omgeving constant in de gaten. Zien wij verdachte ontwikkelingen of andere redenen om alarm te slaan? Dan nemen wij per direct actie en brengen we de juiste personen binnen uw organisatie op de hoogte. Dankzij de slimme oplossing van Tenable gebeurt dit vaak al vóórdat er schade is aangericht. Met Rootsec als MSP bent u dus in staat om reactief te handelen in plaats van te moeten afwachten wanneer de volgende aanval plaats zal vinden.