TEST UW CYBERBEVEILIGING MET EEN REALISTISCHE AANVALSSIMULATIE

Yellow line

‘”For every lock, there is someone out there trying to pick it or break in”

Red Teaming is een methode afkomstig uit het leger. Tijdens een zogenaamde ‘Red Teaming oefening’ testen diverse legereenheden elkaars sterke- en zwakke punten. Op exact dezelfde wijze werkt ook een Red Teaming simulatie binnen de IT-security. Wij vallen aan, terwijl uw Blue Team de grenzen bewaakt.

Naderhand komen we samen en bepreken we de gevonden kwetsbaarheden en hoe deze zijn uitgebuit. Een grootschalige operatie voor organisaties die in de volledige breedte van de bedrijfsvoering willen weten hoe weerbaar ze zijn tegen dreigingen van binnen- en buitenaf.

Red Teaming - In de huid van hackers

Yellow line

Een Red Teaming Assessment is een accurate weerspiegeling van de werkwijze van een ‘echte’ hacker. Omdat we bij een Red Teaming Assessment cyberaanvallen over het gehele spectrum nabootsen, kunt u de effectiviteit van uw cyberverdediging accuraat meten. Bovendien is het ook een uitgelezen moment om uw verdedigingslinie (Blue Team) te laten oefenen aan met een realistisch scenario.

Het grote verschil met bijvoorbeeld een penetratietest is de omvang van de assessment maar ook de uitvoering. Bij een penetratietest ligt de focus vaak op een enkel doelobject. Bij Red Teaming kan de volledige cyberweerbaarheid van de organisatie worden getest. Hierbij, in tegenstelling tot een pentest, wordt ook onder de radar van het SOC gebleven. Wat we in de praktijk ook veel zien is dat bedrijven een zogenaamd kroonjuweel binnen hun omgeving aanwijzen. Het is dan aan ons Red Team om op slinkse wijze te proberen om hier toegang tot te krijgen.

Ongetwijfeld besteedt u net zoals de meeste organisaties in Nederland aardig wat jaarlijks budget aan cybersecurity. Maar hoe effectief zijn deze maatregelen? De waarde van dergelijke investeringen bewijst zich vaak pas tijdens een incident, en dan is het maar hopen dat de gekozen maatregelen zo goed zijn als de leverancier u destijds heeft beloofd.

 

Om hier een duidelijker beeld van te krijgen nemen steeds meer organisaties Red Teaming af. Omdat dit op veel grotere schaal uitgevoerd wordt vergaar je als organisatie zeer waardevolle inzichten. Op basis van een overzichtelijke rapportage ziet u snel waar (en hoe) de verdedigingslinie nog kwetsbaar is en hoe dit verbeterd kan worden. Uiteraard zullen wij ook de bevindingen bij u op locatie presenteren, zodoende kunt u meteen uw vragen stellen en snel stappen zetten.

De fases van Red Teaming

Yellow line
Stap 1

Samen met u bepalen we de periode waarin het onderzoek zal plaatsvinden, eventuele beperkingen en de ‘kroonjuwelen’

Stap 2

Wij vergaren zoveel mogelijk informatie over aanwezige kwetsbaarheden en de werking van de cyberverdediging

Stap 3

De Red Teaming Assessment start met een golf van realistische en gerichte aanvallen binnen de afgesproken periode

Stap 4

Na afloop ontvangt u een uitgebreide rapportage en bespreken we de resultaten en diens implicaties

Wat levert Red Teaming op?

Yellow line

Na afloop van een Red Teaming Assessment weet u precies hoe uw organisatie getroffen kan worden door een geavanceerde cyberaanval. Hierbij wordt gekeken naar alle actoren die een rol hierin spelen, dus mens, techniek en organisatie. De inzichten die u dit oplevert zijn onbetaalbaar en bovendien zeer sterk en uitgebreid onderbouwd. Het stelt u in staat om efficiënte maatregelen te nemen en zodoende uw cyberweerbaarheid te verhogen. De genomen maatregelen kunnen tijdens een volgende Red Teaming Assessment worden getest, op deze wijze bent u zo goed mogelijk voorbereid op een cyberaanval.

Anno 2023 is de meest kwetsbare actor in dit digitale kat- en muisspel de mens. Een Red Teaming Assessment draagt ook flink bij aan de bewustwording op de werkvloer. Dit omdat in de meeste gevallen de aanvallers ook fysiek de organisatie betreden. Het idee dat er iemand met slechte intenties tussen uw werknemers heeft gelopen zet de boel flink op scherp. Red Teaming is dus een investering die op alle fronten haar waarde kent.

Laat u overtuigen

Yellow line

Wij begrijpen als geen ander dat een Red Teaming Assessment niet zomaar iets is dat u even besluit te gaan doen. Wij begeleiden u daarom graag in dit proces, van A tot Z. U zult na het lezen van deze pagina nog veel vragen hebben. Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek om uw vragen te beantwoorden. Natuurlijk vertellen we dan ook meer over onze werkwijze en eerder behaalde resultaten. Via de onderstaande button komt u snel met ons in contact. Liever bellen? U vindt de gegevens op onze contactpagina of pak uw telefoon en bel 036 760 0451