HET TESTEN VAN UW BEVEILIGING MET DE PENETRATIETEST

Yellow line

Onze gekwalificeerde securityspecialisten, aan wie u een penetratietest kunt uitbesteden, kunnen een dergelijke test uitvoeren met als doel uw beveiliging te testen. Dit doen we altijd door de ogen van een hacker. Op basis van de resultaten van deze grondige IT-test kunt u grote stappen zetten ter verbetering van uw IT-security.

De werking van een penetratietest

Yellow line

Samen met u leggen we de scope van de penetratietest vast die u aan onze experts laat uitbesteden en door hen laat uitvoeren voor een effectieve werking. Wat is het doelobject en op welke omgeving bevindt dit object zich? Vervolgens bepalen onze hackers welke methode(s) het meest geschikt is/zijn om het doelobject zo goed mogelijk te testen op online veiligheid.

Bij het uitbesteden en laten uitvoeren van een penetratietest wordt er gekozen voor een (of een combinatie) van de volgende methodes voor een optimale werking:

Blackbox Penetratietest: Het aanvallen van een doelobject zonder voorkennis.
Greybox Penetratietest:
Het aanvallen van een doelobject met beperkte kennis.
Whitebox Penetratietest: Het aanvallen van een doelobject met volledige kennis.

Op basis van de gekozen methode(s) wordt hierna begonnen met het uitvoeren van de pentest door onze specialisten in de IT-security binnen Nederland. Dit kan zowel intern als extern zijn.

De voordelen van het uitvoeren van een pentest door ons als expert in de IT in Nederland

Yellow line
pentest
Snel handelen

Als eindproduct ontvangt u een geprioriteerde lijst van de gedetecteerde kwetsbaarheden, waardoor u meteen kunt handelen.

penetratietest Rootsec
Gebruik onze kennis

Onze gekwalificeerde specialisten hebben een schat aan ervaring en hebben kennis van nagenoeg elke omgeving.

Pentest Rootsec
Compleet beeld

Dankzij de grondigheid in het uitvoeren van een pentest krijgt u het meest complete beeld van de huidige gezondheid van uw ICT-beveiliging voor uw bedrijf in Nederland.

Meteen de juiste inzichten

Yellow line

Dankzij ons unieke security management platform Rootdash ziet u in één oogopslag wat de huidige status van uw IT-security is. Ons platform maakt het mogelijk voor u om te filteren op wat voor u belangrijk is. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alle gevonden kwetsbaarheden geprioriteerd worden op basis van ernst: zo weet u meteen waar u per direct mee aan de slag moet. Natuurlijk vindt u binnen uw klantomgeving ook een managementsamenvatting, alle bevindingen inclusief aanbevelingen en een algemene beoordeling. Heeft u daarnaast nog vragen? Dan stelt u deze direct in het platform aan een van onze medewerkers.

Stap voor stap

Stap 1

Samen met u bepalen we de scope, het doelobject, van de penetratietest

Stap 2

Onze specialisten brengen het netwerk in kaart en gaan op zoek naar kwetsbaarheden

Stap 3

Met specialistische tools onderzoeken we het doelobject. Waar zitten de risico’s?

Stap 4

Onze specialisten rapporteren hun bevindingen in een overzichtelijke rapportage

Wanneer moet u een penetratietest laten uitvoeren door onze specialisten binnen Nederland?

Yellow line

U kunt een penetratietest uitbesteden en laten uitvoeren wanneer u twijfelt aan de huidige beveiliging of reden hebt om hier aan te twijfelen. We raden u daarnaast aan om minimaal eenmaal per jaar of na impactvolle wijzigingen aan uw IT-omgeving een pentest door onze specialisten op dit vakgebied binnen Nederland te laten uitvoeren.

Wees hackers een stap voor

Yellow line

Laat uw systemen beveiligen door Rootsec, gevestigd in Almere, door het uitbesteden en laten uitvoeren van de penetratietest en ervaar de effectieve werking voor uw IT-beveiliging. U neemt eenvoudig contact met ons op via ons contactformulier, door te bellen naar 036 760 04 51 of een e-mail te sturen naar [email protected].