EEN VULNERBILITY ASSESSMENT VOOR EEN BEVEILIGING VAN HOOG NIVEAU

Yellow line

Bij Rootsec in Almere laat u onze experts in de IT-security een vulnerability assessment uitvoeren. Tegenwoordig is elk bedrijf verbonden met het internet en dit brengt uiteraard de nodige dreigingen met zich mee. Een vulnerability assessment van ons bedrijf definieert, identificeert en classificeert deze kwetsbaarheden. Op basis van de rapportage van deze vulnerability scan kunt u proactief stappen ondernemen om uw bedrijf beter te beveiligen en zodoende cybercriminelen buiten de digitale deur te houden.

Hoe voeren wij een vulnerability assessment uit?

Yellow line

Door middel van een vulnerability scan op de openstaande poorten worden uw onlineverbindingen geanalyseerd en op kwetsbaarheden of aanvalspaden gecontroleerd. De resultaten van deze scan worden vervolgens gebruikt om inzicht te geven in mogelijke kwetsbaarheden. Het is vervolgens van essentieel belang dat deze kwetsbaarheden proactief worden aangepakt, voordat cybercriminelen deze ingang(en) gebruiken. Zoals u van Rootsec mag verwachten bevat het rapport van de vulnerability assessment niet alleen de resultaten, maar ook advies en een classificatie op basis van het bedreigingsniveau. Een kwetsbaarheid voor hacks met een kritiek niveau dient namelijk zo spoedig mogelijk verholpen te worden. Daarnaast geven onze experts ook advies aan de klant op basis van de vulnerability scan om de gevonden risico’s zo efficiënt mogelijk te mitigeren.

De voordelen van een vulnerability assessment

Yellow line
Vulnerability Assessment
Duidelijke inzichten

Geeft u snel en duidelijk inzicht in de huidige kwetsbaarheden binnen uw online verbindingen

Vulnerability Assessment
Proactief handelen

Een rapport dat u in staat stelt om meteen proactief te handelen en gevaren te mitigeren

Vulnerability Assessment
Waterdichte systemen

Advies op maat van Rootsec om kundig en efficiënt uw systeem waterdicht te maken

Stap voor stap

Yellow line
Stap 1

Rootsec stelt een lijst met alle te onderzoeken IT componenten op in samenspraak met de klant

Stap 2

Middels scans onderzoeken we de componenten en rapporteren we de kwetsbaarheden

Stap 3

We schrijven een rapport waar alle bevindingen naar voren komen, geclassificeerd op basis van ernst

Stap 4

Rootsec levert advies aan de klant om de gevonden risico’s te mitigeren

Wanneer moet u een vulnerability scan laten uitvoeren?

Yellow line

Wilt u snel inzichtelijk krijgen in hoeverre uw IT-componenten voldoende beveiligd zijn? Heeft u recent wijzigingen doorgevoerd en wilt u controleren of deze correct werken? Dan kunt u een vulnerability assessment laten uitvoeren. U heeft na de vulnerability scan snel een goed beeld van de huidige status en kunt, indien nodig, proactief handelen om gevonden risico’s te mitigeren.

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen

Yellow line

Geef hackers geen kans en laat uw systemen beveiligen door Rootsec door een afspraak te maken voor een vulnerability scan. U neemt contact op met onze specialisten door ons contactformulier in te vullen, te bellen naar 036 760 04 51 of een e-mail te sturen naar [email protected].